La notícia de la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha provocat perplexitat i sorpresa al món polític espanyol. Entre les primeres reaccions que s'han registrat hi ha la del president espanyol, Mariano Rajoy, i la del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que han expressat el seu condol a través dels respectius comptes de Twitter.

També la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha mostrat la seva condolença a través de les xarxes, igual que els líders del PSOE, Pedro Sánchez; Podemos, Pablo Iglesias, i Ciutadans, Albert Rivera.

A Catalunya, una de les primeres reaccions que s'ha registrat ha estat la de la candidatura que encapçala Carles Puigdemont de cara al 21-D, Junts per Catalunya. Precisament va ser Maza qui va presentar les querelles contra el president, els membres del Govern i els líders de l'ANC i Òmnium, i qui en va demanar l'empresonament. Des del seu Twitter, Junts per Catalunya ha expressat les seves condolences per la mort del fiscal.

Per la seva banda, l'exjutge Elpidio José Silva ha destacat que "caldrà esperar el resultat de l'autòpsia".

Finalment, el president del PP català, Xavier García Albiol, ha amenaçat de denunciar Arran per una piulada que han fet sobre la mort del fiscal.