El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha rebut l'ex-secretari general i exministre de l'Interior del PP Ángel Acebes a la comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP vestint una samarreta amb una fotografia de l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato entrant a la presó.

A la samarreta també es podia llegir la frase "És el mercat, amic", parafrasejant unes paraules de Rodrigo Rato en el Congrés sobre la seva presumpta responsabilitat de la crisi financera.

A més, abans de començar la sessió de la comissió, Rufián també s'ha vist embolicat en un incident amb la diputada del PP Celia Villalobos, que, segons el diputat d'ERC, li ha dit "impresentable" quan ha anat a buscar un got d'aigua.

Per la seva part, Villalobos ha explicat que Rufián li ha replicat que estigués "tranquil·la" perquè ja li "queda poc" en el Congrés, moment en què la diputada del PP ha demanat empara a la Presidència.

Villalobos també ha al·legat que l'acusació d'"impresentable" no l'ha originat la samarreta de Rufián, sinó el fet que diversos diputats d'Unidos Podemos i ERC haguessin ocupat l'espai a la sala en el qual habitualment s'asseuen els populars.

Després de diversos encreuaments de retrets a un costat i altre del grup, ha intervingut el president de la comissió, el diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo, que ha demanat respecte al funcionament de la comissió i respecte en l'ús de la paraula.

"El que estic veient aquí té molt mala pinta", ha reconegut Quevedo, que pràcticament ha hagut d'intervenir en totes les sessions de la comissió per reconduir incidents en els quals sempre està involucrat el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián.