La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha subratllat avui que l'Executiu català té una possibilitat abans que s'aprovin definitivament les mesures aprovades dissabte: "Anar al Senat i fer les al·legacions que estimi oportunes".

En una entrevista a Onda Cero, Santamaría ha assegurat que no hi ha hagut cap contacte des de dissabte entre el Govern de Mariano Rajoy i el de Carles Puigdemont, i ha reiterat que aquest procés ja està en mans del Senat, que divendres que ve aprovarà previsiblement les decisions plantejades per l'Executiu.

Davant la possibilitat que abans que la cambra alta voti aquestes mesures el president de la Generalitat aclareixi que no ha declarat la independència, ha ressaltat que "el Senat té capacitat d'adaptar-se al que Puigdemont i el Parlament facin".

En aquesta línia és quan ha subratllat que el Govern de la Generalitat té encara la possibilitat d'anar al Senat i fer les al·legacions que creï convenient. "D'aquesta manera escoltarem tot el que han de dir. El millor -ha afegit- és que les coses es diguin públicament i obertament". 

Fent una mirada als mesos anteriors, Santamaría també ha considerat “vergonyant” que ara Puigdemont es presenti com a “dialogant”, després del seu convenciment de fer el “referèndum sí o sí”. En aquest sentit, creu que el mateix govern va batejar els contactes entre la vicepresidenta espanyola i l’Executiu català d’”Operació Diàleg” quan realment, assegura, no volien parlar de res més que el referèndum.