La diputada de Cs Sonia Sierra ha intentat elevar el to espanyolista i ha carregat contra el concepte de "llengua pròpia", però l'ha espifiada perquè és en realitat un concepte contemplat a l'Estatut des del 1979, i refrendat en l'actual.

"Llengua pròpia" és un engendre nacionalista que no s'usa en cap altre país (excepte Andorra) i que serveix per dividir els ciutadans entre els que parlen una llengua pròpia i els que parlen una llengua impròpia", ha deixat anar.

L'article 6 de l'Estatut fixa clarament que "la llengua pròpia de Catalunya és el català", i que com a tal, el català és la llengua d’ús normal i preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, i és també la llengua normalment emprada com a vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament.

Aquest punt ha estat votat dues vegades en referèndum (1979 i 2006) i ha superat el ribot del Tribunal Constitucional en la sentència del 2010.

També cal tenir en compte que la negociació de l'Estatut es va fer abans de les primeres eleccions catalanes del 1980, que va guanyar CiU, i no hi havia clarament cap majoria nacionalista catalana negociant-lo perquè es va fonamentar en els resultats de les generals del 1977. Hi van tenir un paper destacat personatges com Jordi Solé Tura o Eduardo Martín Toval, a més de Miquel Roca.