El 78,3 % dels espanyols considera que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hauria de convocar ja eleccions generals, si bé el 72,7 % creu que provarà per tots els mitjans d'esgotar la Legislatura, segons una enquesta que publica avui La Razón.

El sondeig, efectuat per NC Report entre els dies 5 i 8 de febrer, reflecteix a més que un 61,7 % dels consultats rebutja frontalment el nomenament del relator proposat per Sánchez per abordar el diàleg entre l'Estat i el Govern català.

Així mateix, el 52 % dels enquestats considera que Sánchez trencarà el PSOE i un 41,8 % que els barons del partit haurien de forçar un canvi de rumb al Govern del PSOE, el president del qual rep una valoració d'un 3,5, entre una puntuació d'1 al 10.

Sobre si els presos independentistes van cometre un delicte de rebel·lió, un 55,1 % dels participants en el sondeig opina que sí -davant un 29,1% que diu que no-, segons l'enquesta, que també apunta que el 44,4 % dels entrevistats creu que el govern espanyol oculta pactes amb els independentistes catalans.

Davant d'aquesta situació, un 37,8 % dels enquestats creu que el líder de l'oposició hauria de presentar una moció de censura, el 33,1 % diu que no i el 29,1 % no sap, no contesta.

L'enquesta de NC Report es va fer per telèfon a 400 persones amb un marge d'error del 4,99 % i es va dur a terme en 79 municipis de les 17 comunitats autònomes.