Barcelona en Comú (BComú), amb l'alcaldessa Ada Colau, tornaria a guanyar les eleccions municipals a Barcelona per la mínima. És el que sosté el sondeig publicat aquest dimecres per La Vanguardia, que apunta a una crescuda molt important de Ciutadans i ERC, i a una forta davallada del PDeCAT.

El sondeig situa Colau com a primera en uns comicis locals amb una estimació de vot del 21,8% i amb entre 10 i 11 regidors, uns resultats molt similars als de 2015. Ciutadans li seguiria per darrere, amb un 19,9% i entre 9 i 10 escons. Just després es trobaria ERC, amb un 17,6% i 8 regidors. El PSC recuperaria espai amb 7 regidors, 3 més (15,4% dels vots). El PDeCAT passaria de segon a cinquè, amb cinc regidors i un 11,4% dels sufragis. Atenció: la CUP podria quedar fora del consistori i el PP, de fet, no arribaria al mínim per obtenir representació. 

Els pactes en aquest escenari serien impossibles. Cs i PSC es quedarien amb entre 14 i 15 regidors, molt per sota de la majoria, situada en 21. Els independentistes tampoc arribarien a la majoria amb 15 escons. D'aquesta manera, els vots de la formació de l'actual alcaldessa Colau podrien ser clau per la configuració de les majories.