L’entitat espanyolista Somatemps ha carregat contra Societat Civil Catalana (SCC) a través d’un llarg comunicat a la seva pàgina web. Comparant l’entitat presidida per José Rosiñol amb el Titànic, Somatemps assegura que si bé en un principi “la seva creació creava molts entusiasmes, ara ja ha xocat amb l’iceberg”.

Per justificar aquesta posició, l’entitat espanyolista es focalitza amb la recent decisió de SCC de voler reunir-se amb l’ANC i Òmnium: “S’imaginen el Fòrum Ermua demanant una trobada amb Herri Batasuna per rebaixar la tensió al País Basc?”, ironitzen en el seu escrit.

Però aquest no és l’únic motiu que Somatemps aprofita per carregar contra l’entitat hegemònica de l’espanyolisme: “Es van oposar a la manifestació 'Hablamos español'”, celebrada el passat diumenge al centre de Barcelona. Sentencien aquest tema assegurant que des d’un principi ells van insistir que la mobilització es faria “amb SCC o sense”.

Entre altres raons, l'entitat unionista també critica “l’apropament” de SCC al govern de Pedro Sánchez i el PSOE. “S'ha d’estar amb els que tenen el poder, ja que és on es poden aconseguir els diners per reparar el Titànic”, apunten. Finalment, tornen a insistir en la manca de suport de l’entitat de José Rosiñol a les últimes mobilitzacions del 9 i del 16 de setembre: “No sigui que el logotip de SCC quedi infectat amb els d’altres associacions”.