Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha advertit al govern espanyol que defensarà fins al final la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre la declaració unilateral d'independència, fins i tot si cal recórrer a la justícia internacional. Després de la decisió del govern espanyol de portar davant el Tribunal Constitucional la decisió de la Mesa del Parlament d'admetre a tràmit la ILP que va presentar SI, des de la formació han advertit que estan disposats a donar la "batalla jurídica". "Tenim clar que si el combat és als tribunals doncs també el farem, amb l’objectiu d’elevar la causa a instàncies internacionals que no participin de, i perpetuïn, l’ocupació, tal com fan els tribunals espanyols" han afirmat. 

A través d'un comunicat, Solidaritat Catalana ha titllat de "previsible" el moviment de l'executiu de Pedro Sánchez atès el "menyspreu i la repulsa que l'estat espanyol sent pel dret d'autodeterminació i per la nació catalana" i ha assenyalat que busca assegurar-se que Catalunya no pugui ser lliure. "A una nació ocupada no se li permet cap més llibertat que la que no amenaci el seu control, asseguri l’espoli econòmic i condueixi a l’assimilació i extinció de la cultura i la llengua catalanes", han afirmat. 

El partit, que va acordar presentar candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig després del rebuig de l'ANC a la llista cívica, també ha aprofitat per carregar contra les formacions independentistes amb representació a la cambra catalana per no prioritzar la declaració d'independència i posposar-la fins a "una quimèrica construcció de l'oportunitat en un futur indeterminat" o per bescanviar-la per "una súplica perpètua de referèndum acordat amb l'estat espanyol". Per aquest motiu, la formació ha demanat el "màxim suport" a la ciutadania en la recollida de signatures per a les eleccions. 

El govern espanyol defensa que el recurs és "absolutament coherent" amb l'amnistia

El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños ha defensat aquest dimarts la decisió del govern espanyol de dur davant el TC la decisió de la Mesa i ha assegurat que és "absolutament coherent" amb la política de l'executiu a Catalunya, amb l'aprovació de la llei d'amnistia i les negociacions amb Junts i ERC. En roda de premsa ha argumentat que la maniobra protegeix la Constitució, l’Estatut d’Autonomia i l’autogovern de Catalunya davant una iniciativa que considera que és “divisiva”, “fractura la societat” i “genera tensió i fractura social i política”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!