Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha aprovat presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el 12 de maig. SI ha pres la decisió després d'una consulta. El termini per votar en aquesta consulta va acabar aquest dilluns 18 de març a les 21h i, segons asseguren en un comunicat, es presentaran amb "la intenció d'implementar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) registrada el 2 de febrer per Solidaritat Catalana que demana que la Cambra catalana declari la independència de Catalunya".

Els resultats de la consulta són, pel que fa a la participació dels adherits, que han estat un 27%, un 78% a favor de presentar-se, un 16% en contra i un 6% s'han abstingut. Pel que fa al vot dels simpatitzants, que és informatiu, ha guanyat el 'sí' amb un 53% dels vots, el 'no' ha obtingut 38% i un 9% han estat abstencions. Solidaritat Catalana ha informat que "iniciarà de forma immediata la recollida de les 6000 signatures necessàries per a formalitzar la candidatura". "El punt fonamental del programa electoral serà l'aprovació de la mateixa Llei de Declaració d'Independència que ja s'ha presentat i es manté viva com a ILP", insisteixen al comunicat.  L'Executiva de SI considera que no hi ha cap altre candidatura independentista que s'hagi postulat per aquests eleccions que "plantegi la independència de manera immediata i que aquest és l'espai que sempre ha ocupat Solidaritat de la manera més transversal possible".

Una decisió motivada per la caiguda de la llista cívica de l'ACN

L'organització independentista donava suport la llista cívica de l'ANC, i ha optat per presentar-se pel seu compte després del rebuig de l'Assemblea a concórrer als comicis, per poder presentar un projecte independentista, unilateral i el més ampli possible. Aquest dissabte, els socis de l'ANC van votar en contra d'impulsar una llista cívica de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Ho va donar a conèixer la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu, durant l'Assemblea General Ordinària (AGO) que es va celebrar a Taradell. El resultat va estar molt ajustat i la diferència entre el 'sí' i el 'no' va ser de tan sols 98 vots de diferència. Els vots negatius van sumar un 49,45%, els favorables un 48,16% i els vots en blanc un 2,38%. Feliu va dir que aquesta diferència tan ajustada significa un "'no' per ara" i un "'no' per aquestes eleccions que s'han convocat precipitadament".