La pandèmia marcarà l'agenda política i també les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya. Així ho ha assegurat el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, que obre tots els escenaris després del decret de l'estat d'alarma, el toc de queda i l'anunci de noves restriccions que s'informaran en les properes hores: "No podem garantir res", ha assegurat en una entrevista a Aquí Cuní. Malgrat tot, el conseller s'ha mostrat optimista sobre la celebració de les eleccions i ha assenyalat que el Govern treballa per a celebrar-les en la data assenyalada.

Amb tot, situa la data d'aquestes eleccions com un objecte més condicionat al coronavirus: "Si la situació epidemiològica fa un canvi radical en la darrera setmana, s'haurà de plantejar".

"Les eleccions, si se celebren, vindran marcades per l'evolució de la pandèmia però és un futurible". Malgrat tot, deriva la decisió final al que marqui el PROCICAT i demana cenyir-se, de forma estricta, a les resolucions que el Diari Oficial de la Generalitat, el DOGC, vagi publicant a cada moment. Protecció Civil és "l'òrgan competent" que dirà si es pot anar a votar o no però, a dia d'avui, es treballa perquè així sigui. El conseller ho situa tot, ara mateix, com "un futurible".

El vot a distància

En paral·lel, es continua treballant amb la data marcada. A tall d'exemple, es vol avançar en el vot per correu "perquè sigui electrònic o la persona de correus el pugui traslladar" per aquells ciutadans que requereixin d'un sistema a distància. Aquest servei afegit incrementa en vuit milions d'euros la despesa final per celebrar les eleccions, que estan pressupostades en un cost de més de vint milions.

Solé ha parlat de la celebració d'unes eleccions polítiques però n'hi ha una, de més immediata, en el terreny esportiu. El referèndum a la directiva del FC Barcelona continua sent una incògnita. L'objectiu del president Josep Maria Bartomeu és aturar-lo però des del Govern, ara mateix, no hi veuen grans impediments. De moment, han traslladat els requeriments al club i el conseller tan sols recorda una recomanació que han fet al club: "Hem dit que no era convenient celebrar-ho en seu única però el cap de setmana ha de ser el que ells decideixin".