Defensa ha traslladat a la Justícia militar la denúncia d'una soldat de l'aquarterament aeri de Bobadilla (Màlaga) sobre una presumpta violació grupal que hauria tingut lloc el passat 11 de desembre. Fonts del Ministeri de Defensa han informat que la soldat va explicar l'endemà al seu superior els fets i que aquest va decidir traslladar-los al jutjat togat militar número 24 de Sevilla, que instrueix la investigació.

La soldat ha denunciat que, durant la celebració del Dia de la Patrona de l'Exèrcit de l'Aire, va ser drogada i violada pels seus companys a la caserna de Bobadilla. Les fonts de Defensa han indicat que aquell mateix dia, 12 de desembre, la soldat va presentar una denúncia davant del jutjat d'Antequera (Màlaga), a instàncies del seu superior.

Segons la informació d'Antena 3, la soldat va anar a un pub de Bobadilla el dia de la Patrona de l'Exèrcit de l'Aire, va demanar una cervesa i, després, va anar al bany deixant la beguda a la barra. Quan va tornar va notar un gust estrany a la cervesa, però no li va donar importància, i poc després va ser envoltada per diversos companys, que van començar a tocar-la.

L'endemà, es va despertar a la caserna amb les mitges baixades, un fort mal de cap, un hematoma i molèsties al pit. Del que va passar la resta de la nit no recorda més.

Dos procediments oberts

Fonts judicials han assenyalat que existeixen investigacions obertes per presumptes abusos sexuals a dos jutjats diferents d'Antequera (els números 1 i 2 de la localitat) per aquest assumpte. Així, el jutjat número 2 d'Antequera ha rebut una petició del jutjat togat militar de Sevilla perquè s'inhibeixi en la causa, petició que encara no ha resolt i que el titular del jutjat ha traslladat a la Fiscalia perquè informi.

Mentrestant, el número 1 investiga una denúncia que la víctima va presentar a finals de desembre davant de la Policia Nacional d'Antequera i està pendent que aquest cos ampliï l'atestat. Aquest jutjat no ha rebut a més petició d'inhibició per part de la justícia militar.