La presidenta de Coca-Cola European Partners a Espanya, Sol Daurella, ha abandonat el Consell Consultiu de Diplocat que es va crear a finals de novembre passat per “ajudar a projectar Catalunya al món”, segons ha pogut saber El Nacional. Tan bon punt es va saber que Daurella formava part d’aquest consell es va desfermar una campanya de pressions i, fins i tot, crides al boicot de Coca Cola a les xarxes.

El nom de l'empresària ha desaparegut de la web del Diplocat –Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya- i, fonts del Govern consultades, han confirmat que Daurella, que és també Cònsol Honorària d’Islàndia, ja no en forma part i han atribuït aquesta decisió a les pressions que ha rebut.

En crear aquest consell es va explicar que estava integrat per 39 personalitats de “reconegut prestigi internacional”, entre les quals figura el futbolista Xavi Hernández, la cuinera Carme Ruscalleda, Sor Lucía Caram, Josep Carreras, Jordi Savall, Isona Passola, Colm Tóibín, Xavier Sala Martín i Àlex Corretja, entre d'altres.

No obstant, la major part de les pressions i amenaces es van concentrar en el nom de Daurella, considerada una de les empresàries més importants de l’Estat espanyol.

Els retrets contra la presidenta de Coca Cola van arribar també des de l’àmbit polític. El diputat del PP al Parlament Fernándo Sánchez Costa va aprofitar fins i tot per engaltar un "Puigdement" al president de la Generalitat.

També la diputada Esperanza García, una de les veus de perfil moderat del grup popular al Parlament, va destacar "el "destape" indepe" de Coca Cola.

L'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas fins i tot es va fer ressò del hashtag de boicot contra Coca Cola.

Un cop creat el consell, Puigdemont es va fer una foto de família amb els seus membres als quals va demanar que aprofitessin la seva “gran capacitat de projecció a l’exterior i l’experiència internacional” per ajudar el Govern a obrir-se les portes al món. A Daurella, però, no se li ha permés l’aposta per ajudar a la projecció de Catalunya.