Un total de 139 socis de l'Assemblea han presentat la seva candidatura a les eleccions al secretariat de l'entitat. Un total de 33.803 socis escolliran per vot directe els 77 membres del secretariat, l'òrgan de govern que s’encarregarà de desplegar el full de ruta de l’entitat aprovat a l’assemblea general ordinària (AGO) del passat 17 d’abril, afrontar el repte de construir la República Catalana i engegar el procés constituent. 

Un òrgan col·legiat 

El secretariat és un òrgan de govern col·legiat integrat per 77 membres: 25 de designació nacional (són escollits per la totalitat dels membres de ple dret) i 52 de caràcter territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions en què s’organitza l’ANC); per primera vegada hi haurà dos secretaris en representació de les assemblees exteriors. 

Sistema de votació

Enguany s’ha incorporat la possibilitat de votar telemàticament per diversificar les opcions per exercir el dret a vot: el període de votacions ha començat avui i es tancarà aquest dissabte 14 de maig  a les 14.00 del migdia. Serà dissabte 14 de maig el dia per exercir el vot de forma presencial. Per això s’habilitaran diverses seus electorals arreu del territori. Al mateix temps, fins demà dimecres a les 22.00, els socis i sòcies que ho vulguin poden demanar el vot anticipat presencial.

Atenent a la limitació de mandats que marquen els estatuts de l’ANC, una quinzena de membres del secretariat no es presenten altre cop. Pel que fa als nous candidats i  per tal de facilitar el coneixement de les seves propostes, s’han organitzat una sèrie d'actes arreu del territori.

Aquests actes seran enregistrats i es trobaran disponibles al canal de Youtube o Vimeo propi de la territorial que acull l’acte, de manera que tots els electors puguin conèixer de primera mà els candidats a secretaris i els seus programes.

El mateix dissabte 14 de maig, un cop acabats els comicis, es donaran a conèixer els resultats electorals provisionals i no serà fins al dia 17 que es difondran els resultats definitius.