A les 17 hores han obert els col·legis electorals per tal que els socis de l’ANC votin en la consulta sobre el referèndum d’independència (RI).

"Vols que l'ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència?". Aquesta és la pregunta que els socis han de contestar en una consulta que la direcció de l’entitat sobiranista planteja com a vinculant.

Els socis poden votar presencialment aquest divendres (des de les 17h fins a les 21h) i dissabte al matí (entre les 10h i les 14h). Per tal que la participació sigui alta, els membres de l’ANC que ho desitgin poden votar telemàticament entre el 13 i el 16 de juliol.

Tal com ja va avançar El Nacional, l'entitat ha obert la consulta als simpatitzants, malgrat que el vot decisiu serà l'emès pels socis.

Mandat clar

D’aquesta manera, el secretariat ha iniciat el procediment per validar o no el referèndum d'independència com a instrument per acabar amb el procés i encarar el tram final de construcció de la República catalana.

Si el 'sí' s'imposa, el secretariat es compromet a pressionar i col·laborar amb les institucions de govern per tal de convocar, com més aviat millor, el referèndum, que serà vinculant.

L'aposta del secretariat

Des dels òrgans de govern de l'ANC s'ha treballat a favor de consolidar la idea que aquest és l'instrument que permetrà eixamplar la base social de l'independentisme i impulsar definitivament la República.

De fet, el secretariat ha publicat un argumentari on expliquen per què, des d'aquest organisme, s'aposta pel referèndum com l'instrument per culminar amb èxit el procés iniciat.

"El RI s'ha demostrat com un punt de consens entre les forces sobiranistes", no només les independentistes. I, a banda de ser un mecanisme avalat per la comunitat internacional, permetria eixamplar la base independentista sumant el vot favorable d’alguns sectors que no se senten còmodes amb la unilateralitat.