Ara que Josep Borrell ja no comanda la campanya contra l'independentisme a l'exteriorCarles Puigdemont i Toni Comín tenen veu pròpia al Parlament Europeu, Societat Civil Catalana passa a l’ofensiva amb la pretensió de plantar cara a l’independentisme a Bèlgica. Per fer-ho, l’entitat unionista inaugurarà una gran exposició al Parlament Europeu al maig i farà col·loquis a universitats belgues. Es tracta, en paraules seves, de desmuntar el discurs favorable a l’independentisme que hi ha a Bèlgica.

Amb aquestes iniciatives Societat Civil pretén, segons informa El Mundo, mostrar la Catalunya que s’oposa a la ruptura d’Espanya. Per això, expliquen els organitzadors, es mostrarà la lluita civil contra el separatisme i la manifestació de l’octubre del 2017 a Barcelona, així com l’acció política duta a terme en els darrers 30 anys.

A Societat Civil els preocupa que el govern de Pedro Sánchez estigui desmuntant l’aparell de propaganda antiindependentista que va posar en marxa Josep Borrell en la seva etapa de ministre d’Afers Exteriors i en volen agafar el relleu.

El responsable de Societat Civil, Fernando Sánchez Costa, ja s’ha reunit amb representants del PP, el PSOE i Ciutadans per presentar-los la iniciativa. L’exposició, després d’unes setmanes al Parlament Europeu, es podrà visitar en un altre espai al centre de Brussel·les.

Amb els col·loquis que volen fer a universitats belgues, volen contrarestar el suport majoritari a l’independentisme que hi ha, afirmen, en l’opinió pública belga.