El reconeixement d’aquest dilluns a Societat Civil Catalana (SCC) al Palau de la Generalitat Valenciana no ha agradat a Compromís —partit que governa amb el PSOE-PSPV— ni tampoc a Podem.

Així es pot entendre per l’absència de càrrecs públics o de partit de totes dues formacions en l’acte de lliurament del Premi Convivència de la Fundació Manuel Broseta a l’entitat unionista.

No hi ha acudit ni tan sols el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, que sí que ho va fer l'any passat quan el guardonat va ser Felipe González.

La diputada del PP al Parlament valencià, Verónica Marcos, s’ha preguntat si és una “casualitat” que no hi hagi ningú de Compromís o Podem a l’acte, i s’ha estranyat que “ni tan sols” Morera hi hagi acudit:

Puig: “No hi ha divisió al govern”

Malgrat les notables absències, el president valencià, Ximo Puig, ha negat que el lliurament del premi a SCC al Palau de la Generalitat hagi dividit el seu govern.

Puig ha explicat que ha presidit l’acte “amb absolut respecte” a la figura de Broseta, que ha comparat a la d'altres víctimes del terrorisme com Ernest Lluch.

Així, ha assegurat que ningú pot aprofitar la situació de Catalunya per "iniciar una deriva recentralista i aprofitar una conjuntura duta a terme amb malaptesa pels independentistes per frenar el desenvolupament autonòmic".

SCC ha rebut el citat premi per la seva suposada tasca de “fomentar l'esperit de convivència en l'àmbit regional".