El president valencià, Ximo Puig, farà lliurament el pròxim dilluns que ve al Palau de la Generalitat Valenciana del premi Convivència que la Fundació Manuel Broseta ha concedit a Societat Civil Catalana per fomentar l'esperit de convivència que defensa la fundació en el teixit social de Catalunya.

La concessió del vint-i-sisè premi Convivència, que concedeix la Fundació Manuel Broseta en memòria d'aquest polític assassinat per ETA el 1992, i que convoca en col·laboració amb l'Obra Social "La Caixa", va ser acordada pel jurat el passat 29 de novembre. Segons va assenyalar llavors el president de la Fundació, Rafael Ferrando, aquest premi reconeix "la labor de la Societat Civil Catalana per fomentar l'esperit de convivència en l'àmbit regional". 

Aquesta entitat ja va ser reconeguda el 2014 pel Parlament Europeu amb el Premi Ciutadà Europeu, han indicat fonts de la Fundació Broseta.

El fet que sigui el president valencià, el socialista Ximo Puig, qui lliuri el premi al Palau de la Generalitat ha suscitat crítiques entre alguns membres de la coalició Compromís, sòcia de Govern del PSPV-PSOE. El secretari autonòmic d'Ocupació i dirigent de Compromís, Enric Nomdedéu, va criticar ahir en Twitter el que considera "un error no forçat".