A Palma se celebrarà aquest dissabte una concentració, convocada per Societat Cívica Balear (SCB), sota el lema 'Per la llibertat i la unitat d'Espanya. Eleccions generals ja'. Segons han informat en un comunicat, la manifestació, que compta amb l'adhesió i suport de diferents entitats i plataformes, començarà a les 19.30 hores a la plaça de Cort.

L'expresident de Societat Civil Catalana (SCC) i membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Mariano Gomá, serà un dels encarregats de llegir el manifest a la plaça. El vicepresident de Sociedad Cívica Balear, Rafael Company, va assegurar que "aquesta concentració es produeix davant d'una situació excepcional" i va explicar que el seu caràcter d'urgència es devia a la "preocupació" de tenir "un govern controlat per separatistes".

En aquest sentit, la presidenta de Convivencia Balear, Manuela Cañadas, va denunciar "la pancatalanització del Govern amb el suport dels secessionistes tant en el Govern Estatal com en el Govern".

Des de Sociedad Cívica Balear han realitzat una crida a la mobilització per reivindicar "la unitat de la nostra nació i per exigir la convocatòria d'unes eleccions generals anticipades.

Altres entitats que ja han confirmat la seva adhesió a la concentració d'aquest dissabte són la coalició ACTUA-VOX, Valores en Baleares, el Grupo de Acción Balear (GAB) i Convivencia Baleares. Tots ells coincideixen en la necessitat de convocar noves eleccions generals.