El socialista Fèlix Larrosa va obtenir una clara victòria a Lleida en les eleccions municipals del passat 28 de maig, resultat que li ha permès recuperar l'alcaldia, que ja havia ostentat durant un breu període entre 2018 i 2019. Larrosa només ha rebut els 9 vots dels seus regidors, però governarà la Paeria en haver estat la força més votada i davant la impossibilitat que ERC i Junts, que havien liderat l'Ajuntament els últims quatre anys, conformessin una majoria alternativa. De fet, Miquel Pueyo (ERC) i Toni Postius (Junts), fins ara alcalde i primer tinent d'alcalde, van anunciar després dels mals resultats que plegaven i no repetirien a la Paeria. ERC va caure de la primera força a la tercera, perdent dos dels set regidors que tenia, mentre que Junts en va perdre un. 

🔴 Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE
 

Larrosa demana una "Paeria empàtica i amable" i veu factible arribar a consensos

En el seu discurs d'investidura, Larrosa ha remarcat el llegat dels darrers governs i s'ha compromès a esdevenir "l'alcalde de tots" i obrir una nova etapa. En aquest sentit, ha admès que arribar a la unanimitat serà difícil, però veu "factible arribar a consensos" que, per a ell, han de situar les persones al centre de l'acció de govern.

"L'Ajuntament no pot ser percebut com una institució farragosa, vull una Paeria empàtica i amable", ha subratllat l'alcalde, que ha animat els ciutadans a afrontar junts els reptes de la ciutat i s'ha compromès en els pròxims dies a presentar les seves 100 mesures. La regidora socialista Cristina Morón ha afirmat que és el moment perquè "Lleida recuperi el seu paper de lideratge desenvolupant polítiques reals", tot i que ha avisat d'un mandat de geometria variable en què aposta per recuperar el diàleg i el pacte amb la ciutadania.

Des de l'oposició, Xavi Palau (PP) ha recordat que són la segona força política a Lleida i ha ofert al PSC arribar a acords de ciutat. Jordina Freixanet (ERC) ha assegurat que treballaran perquè "totes les forces sobiranistes es trobin, s'entenguin i siguin un bloc de defensa de drets i llibertats", i ha fet una crida a fer autocrítica de la gestió municipal, davant l'abstenció a les eleccions. Per la seva banda, Violant Cervera (Junts), ha criticat que Larrosa sigui alcalde amb el 13,8% de vots per l'alta abstenció, un fet sobre el qual ha instat a fer autocrítica.