AoR3PeHDqVug-svjV7Panee4lEDoXclgN0XB-slJeMwe

"Jo vull que se'm jutgi per arribar als 64 anys lluitant incansablement pel manteniment de la vida, per la dignitat de totes les persones i dels pobles i per la llibertat i la solidaritat amb el conjunt de la humanitat". Així ha obert Gabriela Serra un acte de protesta convocat per la CUP a la plaça del Rei per condemnar una "ofensiva fastigosa, masclista i violenta" dels "grans aparells mediàtics" i les xarxes socials contra les dones que estan en primera línia política.

 

Davant d'una cinquantena de persones, la CUP ha considerat que aquest comportament que denuncien que "no són opinions personals i individuals pronunciades en l'exercici de la llibertat d'expressió", sinó que estan inserides dins d'un "imaginari paternalista i condescendent", i tenen com a objectiu que les dones no puguin ser representants polítiques. "Quan ataquen a una de les nostres ens estan atacant a totes", han afirmat al seu discurs.

"Perra sarnosíssima" i "retrassada"

"Sóc vella, lletja i gorda": així s'ha presentat Gabriela Serra a l'inici de l'acte. "Jo sóc una puta traïdora, amargada i malfollada", ha dit Anna Gabriel, citant alguns dels insults que se li van proferir a la xarxa, especialment el dia en què la CUP va decidir no donar suport a la investidura d'Artur Mas al consell polític que es va celebrar el 2 de gener. "L'únic que volia defensar són uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes i a recordar la impunitat de l'extrema dreta", ha explicat. "A mi m'han dit perra sarnosíssima", ha declarat la militant aranesa Mireia Boya. "A mi m'han dit retrassada", ha afegit Eulàlia Reguant.

Durant les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, l'esquerra alternativa va denunciar actituds masclistes a la xarxa, especialment centrades en Anna Gabriel i Gabriela Serra. Fins i tot Inés Arrimadas, de Ciutadans, ho va condemnar fa poc, en una entrevista en què va denunciar que ella també estava patint comportaments masclistes per la paròdia que ha fet del seu paper al partit el programa Versió RAC1 i Polònia.

Arrimadas, "dona objecte"

De fet, la CUP també s'ha referit a la líder de Ciutadans al Parlament, tot afirmant que està essent objecte de valoracions pel seu físic i no pas per la seva ideologia. Unes valoracions que, diuen, fan de la dona "un objecte i no un subjecte".