Hi ha moltes sospites sobre la gestió de Jorge Fernández Díaz al capdavant del ministeri de l’Interior entre els anys 2011 a 2016. Les ombres inclouen l’orquestració de la Operació Catalunya, aquella maniobra tèrbola per la qual les clavegueres de l’Estat van intentar crear proves inculpatòries contra polítics independentistes amb la connivència de la cúpula policial espanyola, però el que sembla que portarà a la defenestració definitiva de Fernández Díaz seran els tripijocs de l’aleshores ministre per intentar boicotejar la investigació sobre la presumpta caixa B del Partit Popular i sobre aquells papers del tresorer del partit, Luis Bárcenas, segons els quals un tal M. Rajoy -que encara no se sap qui és- cobraria sobresous.

I si divendres la Fiscalia anticorrupció va demanar al jutge del cas Villarejo que cités com a investigats Fernández Díaz i l'exsecretària general del PP i exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en el marc de la peça que investiga l'espionatge a l'extresorer del PP, Luís Bárcenas, mitjançant la policia política del Ministeri de l'Interior, aquest dilluns són diverses les portades de diaris que ja sacrifiquen l’exministre, donant-lo per amortitzat i llançant-lo al peu dels lleons perquè en facin el que vulguin.

elmundo

Així ho fa El Mundo, que dona tot de detalls del SMS pel qual la fiscalia acorrala Fernández Díaz: “Xofer B: Sergio Ríos. És important”, diu el títol, mentre el subtítol és una medalla al propi diari i una plantofada al patriota Fernández Díaz: "El Mundo revela el missatge, en poder de la Fiscalia, que va enviar l’exministre de l’Interior 48 hores abans que Bárcenas declarés davant el jutge Ruz". Amb tot, el títol principal és per a "Arrimadas ja negociava amb el govern espanyol abans de l’estat d’alarma". Està trencant amarres El Mundo amb el PP?

elpais

També El País s’abona a sacrificar l'exministre espanyol: "El jutge assetja Fernández Díaz pels missatges al seu ‘número dos'’’, i afegeix: "L’exministre, a un pas de ser imputat per l’espionatge a Bárcenas". I com de missatges va la cosa, el tema principal recorda que "Casado va acceptar en un whatsapp a Sánchez renovar el poder judicial".

abc

Al seu torn, l'ABC prefereix insistir en l’inici del col·legi, que comença avui en alguns territoris espanyols, amb el títol "Els pares, dividits davant la tornada al col·legi més incerta".

larazon

Finalment, La Razón canvia de terç i apunta a Catalunya: "La Delegació del govern espanyol avala una Diada d’alt risc" i alerta que "L’ANC preveu reunir 48.000 persones malgrat l’elevat nombre de contagis".

lavanguardia

elpuntavui

elperiodico

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els titulars principals: "El 65% dels catalans aposta per un pacte davant la confrontació" a La Vanguardia; “La gent està cansada de parlar tant i fer tan poc", entrevista a Elisenda Paluzie, a El Punt Avui; "Sánchez donarà prioritat a ampliar les seves aliances" a El Periódico i "L’Estat ja ha perdut 20.000 milions de les ajudes a Bankia", a l’Ara.