El president del Port de Barcelona Sixte Cambra s’ha mostrat sorprès per la decisió del jutge del Vendrell de citar-lo a declarar pel cas del 3%, el que investiga el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. En una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio ho ha titllat d’”incomprensible” i ha afirmat que no sap “exactament” de què se l’acusa.

Cambra ha defensat la institució que presideix de la què ha dit que pot “afirmar rotundament” que “tots els processos de contractació són impecables” tant des d’un punt de vista tècnic com jurídic.

El president del Port de Barcelona ha dit que li sembla “incomprensible” que plani el dubte sobre dos expedients que, per tirar endavant, necessiten de la valoració d’una comissió formada per tècnics del Port de Barcelona i per tècnics de l’Estat Espanyol. “Són expedients de 3 milions d’euros on és el consell d’administració qui aprova l’adjudicació i la licitació i hi participen representants de totes les institucions”, ha dit. Els dos expedients fan referència a la millora del dic de l’Est, fase 4, i als nous accessos a l’ampliació sud, fase 1B.

Sixte Cambra ha lamentat el rebombori causat per la citació. Ha dit sentir-se “molest” perquè l’afecta “personalment” i perquè també afecta “la institució”.

El president del Port de Barcelona haurà de declarar davant del jutge del Vendrell el proper 3 de maig. Se l’ha citat juntament amb l'exresponsable de règim intern de CDC Francesc Sànchez, i l'extinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona Antoni Vives.

Les diligències, que han acabat a les 21.15 hores, han comptat amb la col·laboració del president del Port, que ha facilitat tota la informació requerida, segons el seu comunicat. D'altra banda, Cambra, que s'ha mostrat "sorprès i indignat" davant dels fets, ha denunciat que aquestes actuacions judicials “formen part d’una operació programada amb una clara intencionalitat política

El jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell, que investiga les presumptes comissions il·legals pagades per constructores a CDC a canvi de concessions d’obra pública, es va inhibir de la causa a favor de l’Audiència Nacional però aquest organisme encara no s’ha pronunciat.