El jutge del Vendrell (Tarragona) que investiga el cas del 3%, sobre presumptes comissions il·legals pagades per constructores a CDC a canvi de concessions d'obra pública, ha citat com investigats l'exresponsable de règim intern de CDC Francesc Sànchez, el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i l'extinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona Antoni Vives.

El jutge d'instrucció els ha citat a declarar per a dijous 3 de maig entre les 9.30 hores i les 11.30, segons han informat aquest dimarts fonts Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Jutjat d'Instrucció 1 del Vendrell va acordar al febrer inhibir-se a favor de l'Audiència Nacional de la investigació del cas 3% en resposta a la petició de la Fiscalia Anticorrupció, però l'Audiència Nacional encara no ha decidit sobre la inhibició.

Aquest jutjat també investiga a l'exdiputat en el Parlament i exconseller Germà Gordó, i a dos extresorers de CDC, així com a diversos empresaris, per presumptes delictes com a suborn, prevaricació, alteració de preus de concursos públics, malversació de fons públics, fraus i exaccions il·legals, blanqueig de capitals i finançament il·legal de partits.

El jutge va destacar que el pressupost agregat de les licitacions d'obres i serveis públics sota investigació assoleixen els 218 milions d'euros i les donacions a fundacions de l'òrbita de CDC es van elevar a 10,3 milions.