Martínez Sistach dins

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, s'ha acomiadat aquest migdia davant els mitjans en una atapeïda roda de premsa al Palau Episcopal. Sistach ha fet balanç del seu relleu al capdavant de l'Església barcelonina i ha demanat que es doni un marge de confiança al nou arquebisbe, Juan José Omella, malgrat no conegui la realitat catalana.

Omella prendrà possessió el proper dia de Sant Esteve, el 26 de desembre.

Sistach ha volgut mostrar la seva confiança amb un exemple ben gràfic: "El Papa Francesc és també el bisbe de Roma i no passa res".

Sistach ha assegurat que amb Omella, nascut a la Franja, enraonen en català. "Malgrat que no el conec prou, i ell tampoc coneix gaire Catalunya, és un pastor i com a tal actuarà", ha assegurat deixant entreveure que Omella es mantindrà amb neutralitat davant el procés polític que viu Catalunya. "No vivim al marge de les societats", ha afegit. "El Papa s'hi mira molt quan ha de fer nomenaments d'aquest tipus", ha emfatitzat Sistach.

Per altra banda, Sistach ha presentat el seu full de serveis després de 12 anys de feina posant en valor la seva feina pastoral. Ara, Sistach es traslladarà com a arquebisbe emèrit a la residència Sant Josep Oriol i com ell mateix ha avançat "quedo en mans de la divina providència".