La secció sindical de CCOO a RTVE ha denunciat a la Junta Electoral de l'emissora que Informe semanal no compleix amb "els valors democràtics de la informació" que exigeix la corporació, en referència al tractament del conflicte polític català. El sindicat apel·la que després de la convocatòria d'eleccions, i segons la Junta Electoral, "els mitjans de comunicació han de complir amb els compromisos de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat".

Segons els sindicats, el programa que dirigeix Jenaro Castro no ha complert aquests valors en tres reportatges: "El factor 155", "Democracia: ley y orden" i "Posverdad y separatismo", i per això demanaran a la Junta Electoral que quan tractin informació del procés independentista "els vigili amb especial atenció", ja que "deterioren la credibilitat dels serveis informatius de TVE". 

Entre molts dels aspectes que denuncia el sindicat dels programes esmentats, a "Democracia: ley y orden" fan un resum sobre el procés independentista de la següent manera: "Independència, 155, querella, citació, presó i pendència. Tot això en set dies. Però abans, la rebel·lió". Poc després, en el mateix programa, s'ofereixen unes declaracions exclusives del fiscal general on nega que les protestes a Catalunya hagin estat pacífiques i afirma que es tractava d'actes delictius per "rebel·lió". "No hi haurà hagut, gràcies a Déu, vessament de sang, ni hi haurà hagut armes, però això no ho requereix el tipus bàsic de la rebel·lió", explicava. 

D'altra banda, a "Posverdad y separatismo" es van referir a Catalunya Ràdio i TV3 com "mitjans de comunicació dependents" de la Generalitat, ja que els van acusar d'oferir una cobertura "propagandística" del conflicte polític que viu Catalunya.