Fins a 19 sindicats d'esquerres d'arreu de l'estat espanyol han mostrat el seu suport a la diputada de la CUP Eulàlia Reguant i a l'exdiputat Antonio Baños per la seva causa contra Vox, quan es van negar a contestar al partit d'ultradreta durant el judici al procés. Malgrat que ja van rebre una multa, ara Reguant haurà d'afrontar un judici oral al Tribunal Suprem per suposada "desobediència greu" i la Fiscalia demana per ella sis mesos d'inhabilitació i sis de presó. És en aquest context que els sindicats han compartit un comunicat on mostren la seva solidaritat i denuncien "el blanqueig del feixisme per part de la judicatura de l'Estat", i aquest nou atac a la sobirania nacional de Catalunya "que intenta trampejar la voluntat popular expressada pel poble de Catalunya a les urnes". 

En l'escrit manifesten preocupació de com, cada vegada a més països, estan apareixent i s'estan consolidant fenòmens d'extrema dreta, i mencionen Bolsonaro a Brasil o Marine Le Pen a França: "En aquest context estan augmentant els atacs feixistes contra les dones i moviment feminista, la comunitat LGTBI, organitzacions independentistes i d'esquerres", exposen.

Així mateix carreguen contra governs "denominats progressistes", i és per això que remarquen que els sindicats han de defensar els drets de totes les persones i de tots els pobles, des de l'internacionalisme i la solidaritat entre pobles: "Els sindicats europeus tenim el deure ètic i polític d'actuar i de fer-ho ràpidament, abans que sigui massa tard". 

Aragó, Astúries, País València...

Els sindicats que firmen aquest comunicat són la Confederación Intersindical Galega, Confederación Intersindical Central Unitaria de Traballadoras de Galiza, Colectivo Unitario de Trabajadoras y Trabajadores de Aragón, Corriente Sindical d'izquierdas Asturies, ESK Euskal Herria, Intersindical Alternativa de Catalunya, Intersindical Canaria, Intersindical de Catalunya, Intersindical Valenciana, LAB Sindikatua Euskal Herria, Sindicato Andaluz de Trabajadores y Trabajadoras, Sindicato Asambleario de Sanidad, Sendicato d'os Treballadors e Treballadoras d'Aragon-Sindicato Obrero Aragones, Sindicato 25 de Marzo Extremadura, Sindicato Asambleario de Sanidad, Solidaridad Obrera, STEI Balears, STEILAS Euskal Herria. 

Reguant va anunciar el passat 20 de desembre que serà jutjada pel tribunal espanyol, i arran d'aquesta causa repressiva s'ha creat a Barcelona el grup de suport "Ferma contra el feixisme", format per representants d'Òmnium, ANC, SEPC i diverses entitats del teixit associatiu del barri de Sant Antoni, d'on ella és veïna. Aquest grup de suport, que preveu fer diverses activitats, vol ser també una eina col·lectiva per denunciar i combatre Vox, i per estendre la necessitat de no respondre i ignorar el grup ultra als tribunals, a les institucions i als carrers.