La plantilla del Metro de Barcelona ha seguit en un 95% la vaga durant la primera franja horària d'aturades d'aquest dilluns (de 7 a 9 hores), segons ha informat UGT en un comunicat. "Això demostra el malestar dels treballadors i les treballadores davant la paràlisi absoluta de les negociacions del conveni col·lectiu per part de la direcció de TMB", ha sentenciat el sindicat. Per la seva banda, la direcció de TMB assenyala que s'han complert els serveis mínims del 40% amb normalitat i sense incidències remarcables. L'operadora també recorda que es poden donar afectacions en el servei fora de l'horari estricte de la vaga per les maniobres de retirada i incorporació dels trens.

La UGT ha apuntat també que "es preveu que el seguiment serà massiu en les properes aturades del dia, convocades de 16 a 18 hores i de 20.30 a 22.30 hores". El sindicat ha informat que l’aturada del matí s’ha produït sense incidències, però que "el comitè d’empresa es reunirà aquest migdia per valorar si denuncia la direcció de TMB davant de la Inspecció de Treball, ja que s’han fet sortir més trens dels que tocaven segons els serveis mínims decretats per l’administració".

Regulació de passatgers

Per contra, la direcció de TMB apunta que han circulat 57 trens durant el matí, el 40% de l'habitual, com determinaven els serveis mínims. L'operadora ha destacat que els punts amb més càrrega de passatge han estat els trams centrals de les línies 1 i 5, que han obligat a fer regulació de passatgers a les estacions de Sagrada Família i la Sagrera.

Aquesta tarda es repetiran les aturades entre les 16.00 i les 18.00 hores, amb uns serveis mínims del 40%. TMB preveu que els intervals de pas dels combois seran d'entre 10 i 13 minuts a les línies convencionals (L1, L2, L3, L4 i L5) i d'entre 14 i 22 minuts a les línies automàtiques (L9 Sud, L9 Nord, L10 i L11). Pel que fa a les aturades que hi haurà de 20.30 a 22.30 hores (amb uns serveis mínims del 20%), els intervals de pas dels combois seran d'entre 14 i 33 minuts a les línies automàtiques i d'entre 18 i 26 minuts a les convencionals (que s'incrementaran a 33-44 minuts entre les 22.00 i les 22.30h).