El sindicat Jupol s’ha posicionat en contra de l’acord entre PSOE i ERC per aplanar la investidura de Pedro Sánchez i ja ha manifestat el seu rebuig frontal, tot alertant que la consecució suposaria a mitjà termini “la desaparició definitiva” de Catalunya del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, en quedar-se aquests cossos policials sense funcions i “havent de posar a disposició de la Generalitat les dependències policials”. Així ho subratlla el sindicat en un comunicat després de conèixer els punts de l'acord a què han arribat les dues forces polítiques de cara a la investidura de Pedro Sánchez que, a més, suposa un increment en el nombre d'efectius dels Mossos d’Esquadra i una "minva en les competències" de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya, a més de "la cessió dels edificis policials al Govern català", afirma el text del sindicat.

A més, el secretari general de Jupol, Aaron Rivero, ha assegurat que aquest acord suposaria el desallotjament de la Policia Nacional de Via Laietana, una demanda de la societat civil catalana, que vol instal·lar-hi un memorial que recordi les tortures practicades per les forces policials durant la dictadura i la primera transició. Per això, Jupol demana al govern espanyol "que ecapaciti i que no vengui de nou la Policia Nacional a canvi d'un grapat de vots" i afegeix que “avui més que mai cal que les institucions defensin les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i que protegeixin també els seus centres de treball”.

D'altra banda, des de Jupol es reitera la crida al govern d'Espanya, en concret al Ministeri de l'Interior, perquè “garanteixi de manera immediata i per escrit la permanència de tots els treballadors de la Policia Nacional a Catalunya i que mostri el suport als agents allà destinats”. Cal tenir en compte que l’acord PSOE - ERC inclou el finançament de l'ampliació dels Mossos, en concret dels 3.739 efectius nous acordat el 2021, que s'han afegit als 18.267 existents, la qual cosa representarà uns 1.600 milions d'euros.

En referència a la prefectura de la Via Laietana, fa una setmana es va presentar el documental que divulga les tortures en aquest recinte policial: "El cau de la bèstia", en el qual el cineasta Jaume Domènech i TV3 documenten la impunitat de les tortures. El documental comença amb el testimoni de Carles Vallejo, que ha presentat la primera querella per tortures a Via Laietana, que ara ha de revisar l’Audiència de Barcelona si s’admet a tràmit o no.