El sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) ha denunciat que el curs escolar ha començat a Catalunya "amb els mateixos llibres de text" i per això conclou que "l'adoctrinament polític partidista segueix amb la mateixa o major intensitat".

AMES recorda que l'Alta Inspecció de l'Estat va lliurar al febrer passat un informe sobre l'"adoctrinament polític partidista detectat a bastants llibres de text" a Catalunya.

Assegura que el llavors ministre d'educació Íñigo Méndez de Vigo (PP) "va ignorar i va ocultar" aquest estudi, així com uns altres dos informes previs elaborats per AMES el 2017.

El sindicat responsabilitza l'exministre de no haver pres cap mesura perquè els nens castellanoparlants catalans, "que són més de la meitat dels alumnes, poguessin accedir als centres educatius utilitzant la seva llengua materna".

Per aquesta raó, AMES opina que Méndez de Vigo "no pot continuar ostentant per més temps el seu actual nou càrrec de president de la Comissió d'Educació del Partit Popular a la Cambra Baixa.

Recorda així mateix que Marcial Marín, que va ser el secretari d'Estat d'Educació sota el mandat de Méndez de Vigo al ministeri, va encarregar a l'Alta Inspecció un informe "urgent" sobre el contingut dels llibres de text catalans "que un any i quatre mesos després, segueix sense conèixer-se", assegura.

Aquest informe, continua el sindicat en una nota, el va reclamar fa dos mesos l'actual ministra d'educació, Isabel Celaá, que ara ho rebutja "per una no demostrada falta de rigor científic".

En vista d'aquests fets, AMES ha demanat a la ministra "que prengui les mesures indispensables per a la millora de l'ensenyament i per dissipar qualsevol dubte sobre la independència de la seva gestió respecte a altres forces polítiques interessades en què res no canviï als llibres de text dels nostres nens i adolescents".