Sindicalistes i representants polítics s'han reunit aquest dissabte a l'ateneu municipal del Fort Pienc per retre homenatge a l'exconsellera Dolors Bassa, empresonada des de fa més d'un any i que està sent jutjada en el judici al procés.

En una piulada al seu compte de Twitter, Bassa ha expressat que seguirà "lluitant pels drets i llibertats". 

Sota el títol Jornada internacional lila & groga, en al·lusió als colors de la lluita feminista i de les reivindicacions independentistes, a l'acte han participat, entre altres, el conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir El Homrani; el diputat al Congrés d'ERC Jordi Salvador; el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros o la germana de Bassa i candidata al Congrés per ERC, Montse Bassa.

Per via telemàtica, a través d'un vídeo emès a la sala, han participat des de Suïssa la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i des de Bèlgica, l'exconsellera Meritxell Serret.

També han pres la paraula la secretària de Polítiques Socials de la UGT de Catalunya, Enriqueta Duran, la secretària d'organització de CCOO de Catalunya, Montse Ros, així com activistes portuguesos i francesos, o el cantautor i exdiputat al Parlament Lluís Llach.

Dolors Bassa, abans de ser cessada per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució com consellera de Treball, Afers Socials i Família, va ser secretària general a les comarques gironines de la UGT entre 2008 i 2015 i regidora a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per ERC.

Els participants han elogiat la trajectòria política i personal de Bassa, han recordat vivències conjuntes, a la vegada que han destacat la seva "implicació" en la lluita per conquistar nous drets socials i han denunciat l'enjudiciament tant de l'homenatjada com de la resta de líders independentistes.