El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha demanat aquest dimarts disculpes pels seus comentaris sobre les infermeres, que molts col·lectius han titllat d'"inapropiats" o "sexistes". "Davant d'una broma molt ximple no vaig ser capaç de respondre correctament. Vaig donar una resposta molt incorrecta. Demano les meves disculpes a totes les persones o col·lectius que pogués molestar. Ho sento", ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa.

Les declaracions de Simón es van produir en una entrevista 'on line' recollida al canal de Youtube dels germans Pou. En la mateixa, li preguntaven si li agradaven "les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses".

"Fernando, hi ha hagut una cosa que no ens ha quedat gaire clara quan has començat amb aquesta pregunta. No ens ha quedat gaire clar si t'agradaven les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses", li preguntaven, i Simón va respondre que no "els preguntava si eren infeccioses o no, això es veia uns dies després".

En la seva intervenció d'avui, Simón ha insistit en lamentar haver realitzat aquests comentaris: "Ho sento gairebé més per mi, em sap greu que l'esforç d'anys de tractar de treure'm de sobre els reflexos de frases fetes hagi quedat clar que encara tinc molt camí per davant. Tractaré de fer-ho millor. Tractaré de no tornar a cometre errors d'aquesa mena en cap altra ocasió".

Nombroses associacions i representants polítics, entre ells membres del govern espanyol, han criticat les paraules de Simón. Per exemple, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha qualificat els seus comentaris com a "inapropiats" i "absolutament desafortunats". El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha criticat aquest dimarts els "acudits" de Simón per permetre's "fer bromes sobre el personal sanitari" enmig de la segona onada de la pandèmia. El PP ha denunciat les paraules de Simón davant l'Observatori de la Imatge de la Dona.

Per la seva part, el Consell General d'Infermeria (CGE) ha denunciat els "comentaris sexistes i denigrants" del director del CCAES i li han reclamat unes disculpes "de forma immediata" o recolliran firmes per demanar la seva reprovació parlamentària i que el govern espanyol el cessi del càrrec. El president del Sindicat d'Infermeria (Satse), Manuel Cascos, ha reclamat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que cessi "de manera immediata" Simón pels seus comentaris "totalment ofensius, humiliants i denigrants cap a les dones infermeres".