La consellera d’Educació, Anna Simó, ha comunicat aquest dimecres a la mesa sectorial i al Consell Escolar que l’inici del curs escolar serà el 9 de setembre, i que acabarà el 20 de juny. D’aquesta forma, Educació endarrereix la data d’inici de curs, com li havien demanat diversos membres del Consell Escolar, que plantejaven un marge de cinc dies per preparar-se, i els sindicats educatius. El departament sempre havia posat com a condició que el primer dia de curs fos abans de la Diada. L’exconseller Josep González Cambray, però, havia establert que l’inici de curs fos sempre el quart dia laborable.

L'informe PISA

D'altra banda, ha posat en dubte que les ràtios i la manca de professionals expliquin els resultats PISA del 2022, tal i com apuntava una enquesta de CCOO. Simó ha defensat que ara hi ha "més docents que mai" i que la baixada de ràtios està en marxa. Per a la consellera, la complexitat a les aules és allò que aporta "pressió" als docents i ha afegit que els "estralls" de la pandèmia encara són visibles a les aules. A més, ha reiterat que els efectes de la millora de la segregació encara no eren visibles en els resultats de PISA del 2022 i ha confiat que els "brots verds" de les proves de competències del 2023 es puguin confirmar enguany.

Ha defensat que la política d'Educació és continuar incrementant el nombre de docents o altres professionals de l'educació i anar reduint progressivament les ràtios. En aquest sentit, ha dit que li agradaria molt poder-ho fer a secundària ja, però ha reconegut el "problema d'espais" existent. "No es pot fer d'un dia per l'altre", ha declarat.

El suport als pressupostos

En clau de política general, ha fet una crida als comuns a donar suport als comptes i ha assegurat que no entendria que per una qüestió com el Hard Rock, que s'ha preguntat si és de preocupació social, no es tirin endavant els "millors pressupostos d'Educació de la història". Simó ha defensat que el que va dir aquest dimecres el president Pere Aragonès és que no tot depèn del Govern, sinó que hi ha una majoria de diputats al Parlament a favor d'aquest projecte del Hard Rock. En tot cas, ha insistit que Aragonès va dir que les coses es farien bé.

Precisament aquest dijous la CUP ha assegurat que vol influir "de manera activa" en l'elaboració dels pressupostos del 2024 i ha avisat al Govern que "la pilota està a la seva teulada". A través d'un vídeo difós per les xarxes socials, els diputats Xavier Pellicer i Mar Ampurdanès han criticat que els comptes de l'any passat pactats amb PSC i comuns han portat "destrucció del país, major dificultat per accedir a l'habitatge i barra lliure per a macroprojectes". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!