Sílvia Orriols s'ha arronsat davant la Junta Electoral i ha retirat l'estelada de l'Ajuntament de Ripoll, tal com ha denunciat la CUP i ha confirmat ella mateixa aquest dilluns. Segons ha avançat El 9 Nou, la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Vic ha acceptat una denúncia que reclamava la retirada de símbols independentistes d'edificis i espais públics a Vic, Manlleu i la capital del Ripollès —tot obligant a eliminar aquesta simbologia, en el marc de les eleccions generals 2023. Així doncs, la batllessa ultradretana s'ha limitat a acatar l'ordre i ha retirat totes les banderes de la façana del consistori.

Un cop s'ha conegut la notícia, la CUP de Ripoll s'ha mofat de la líder ultra: "La reconquesta que prometia Orriols ha començat pse...". "Fa dos dies, deia a l'Agència ACN que ens hem de desentendre de la metròpoli espanyola i anar cap a la DUI", han recordat els anticapitalistes a les xarxes socials. Davant d'això, l'alcaldessa ultradretana ha respost que "la Junta Electoral no tindria competències a Ripoll si la CUP, Junts i ERC haguessin acatat la voluntat popular del primer d'octubre". "A mi no m'inhabilitaran ni per una pancarta ni per una bandera. Catalunya no viurà de gestos, sinó de realitats consumades", ha afegit, en referència a la inhabilitació del president Quim Torra.

Polèmica a les xarxes socials

La notícia ha despertat la polèmica a les xarxes socials i Orriols ha insistit en la idea que no vol ser inhabilitada: "Jo no vull que Espanya m'inhabiliti, jo he vingut a inhabilitar Espanya". "Se'm poden discutir certes accions o estratègies, però l'objectiu el tinc molt clar. I cap titular ni cap polèmica m'apartaran del camí. Amb estelada o sense, salvarem Catalunya", ha conclòs la líder ultra. Però la cosa no ha acabat aquí, ja que personalitats del Twitter català com Manel Vidal han continuat amb la mofa. Així, Orriols ha tornat a tirar pilotes fora i ha responsabilitzat els independentistes dels fets: "Si vols aquesta tarda surto al balcó de l'Ajuntament i proclamo la independència, ja que et sembla que la batllessa d'una vila de 10.000 habitants té el mateix poder que el president de Catalunya".

Aquest cap de setmana ja hi va haver guerra de la CUP contra l'Aliança Catalana d'Orriols perquè "defensa el mateix que Vox". Va ser la cap de llista per Girona al Congrés, Mireia Vehí, qui va acusar el partit d'extrema dreta de practicar una política "covarda i sense ànima", ja que "assenyala els més dèbils i defensa els poderosos". Justament des de Ripoll, Vehí va demanar a ERC i Junts que tanquin un pacte al Consell Comarcal del Ripollès per "fer fora d'una vegada" el govern de la ultradretana.