“La repressió no s’acaba”. Així ha denunciat la consellera Meritxell Serret el fet que la fiscalia hagi demanat al Tribunal Suprem que s’anul·lin els passaports dels exiliats perquè no puguin viatjar fora la Unió Europea. Serret ha pronunciat aquestes paraules en un acte sobre la violació dels drets fonamentals dins la Unió Europea que s’ha celebrat aquest dimarts a l’ONU.

Serret ha explicat als oients que s’havien acostat a la sala XXIII de l’ONU que fa cinc mesos que viu exiliada a Bèlgica perquè, assegura, si fos a Espanya, estaria a la presó, i ha assegurat que “s’ha posat en evidència que Espanya viola els drets humans”. A més, ha criticat l’actitud del rei Felip VI que “va defensar la violència” de l’1-O en el seu discurs del 3 d’octubre.

La manifestació del 20-D no va ser violenta

A l’acte també hi ha participat Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, que ha denunciat l’existència de presos polítics a Espanya i ha defensat que la manifestació del 20-D, pel que s’ha acusat el president d’Òmnium de sedició, no va ser violenta. “M’han de creure, no va ser violenta”, ha reclamat. En aquest sentit, Bonet ha denunciat que aquests empresonaments no tenen precedents i que la presó provisional és “desproporcionada”.

També ha denunciat que en el seu cas es vulneren els drets dels menors i ha recordat que el seu fill d’11 mesos ja ha viatjat 22 vegades a Madrid per veure el seu pare, moltes vegades darrere el vidre i durant només 40 minuts. També ha denunciat que se’ls mantingui a la presó per les seves idees.