ERC compartiria un Govern amb forces sobiranistes en cas que els independentistes obtinguessin majoria absoluta a les eleccions del 21 de desembre. Així ho ha avançat la consellera Meritxell Serret en una entrevista a Els Matins de TV3, en la qual ha parlat de reeditar el "govern que ens van prendre", és a dir, una fórmula de govern com la de Junts pel Sí.

Serret s'ha expressat en aquesta línia el dia després que el vicepresident Junqueras enviés una carta a la militància d'ERC en què assenyalava la secretària general, Marta Rovira, com a futura presidenta de la Generalitat. Precisament, la consellera ha expressat la seva confiança en la número 2 d'ERC i ha apostat pel seu lideratge en el cas que el vicepresident Oriol Junqueras no surti de la presó: "Seria un orgull que si les circumstàncies no permeten una altra situació, Rovira fos presidenta de la Generalitat".

Pel que fa a la campanya, Serret s'ha mostrat disposada a fer-la a distància, des de Brussel·les. "Volem ser molt actius i ser al costat dels companys", ha expressat la consellera, que ha aprofitat per demanar l'alliberament dels membres de Govern empresonats.

Pendent de la justícia belga

Serret, com el president Puigdemont i tres consellers més, estan a l'expectativa de la decisió que prengui demà la justícia belga. Aquest divendres tots ells declararan davant d'un jutjat de primera instància de Brussel·les per la vista per l'euroordre d'arrest de l'Estat.

"Afrontem la compareixença davant del jutge belga amb inquietud però amb confiança i la seguretat que es farà justícia", ha expressat Serret, que ha mostrat més confiança en el sistema judicial belga que en l'espanyol. 

Contra la repressió

En la mateixa línia que altres responsables polítics de la branca independentista, la consellera ha reconegut que no s'ha pogut arribar a la independència tal com havia previst el Govern. "Les lleis de desconnexió aprovades al Parlament no es van complir de facto", ha exposat la consellera. 

"Més que autocrítica, n'hauríem d'aprendre", ha expressat Serret, que ha admès que l'Executiu es va veure sobrepassat per l'actitud repressiva del govern espanyol. Segons la consellera, no es podia "anticipar" ni "preveure" com seguir amb la via independentista davant les accions del govern de Rajoy, ja que sempre havien circumscrit el projecte d'Estat propi en el marc democràtic, un marc que segons Serret va "trencar unilateralment el PP" amb el 155.