El cantautor català Joan Manuel Serrat ha afirmat avui que no sap si "es viu millor" a Catalunya des que "no hi ha Govern", mentre s'intenta desbloquejar la investidura del pròxim president, però va assegurar que es viu "molt angoixat" amb una situació d'aquest tipus. "El que em preocupa també en això és l'acostumar-se. Quan l'ànima i el cos s'acostumen a alguna cosa és un pèssim senyal", va asseverar l'intèrpret, nascut a Barcelona el 1943, durant una entrevista amb la Ràdio Nacional de l'Argentina a Buenos Aires, ciutat en la qual està oferint diversos recitals.

En ser consultat per si li pregunten com veu l'Argentina quan torna a Espanya, Serrat va ser taxatiu. "Allà en aquests moments estan molt preocupats del que passa allà. Hi ha una 'monotemàtica' de la qual no som capaços de sortir. Tu pensa que a Catalunya en aquests moments no hi ha govern des de no sé quant temps", va contestar. "No sé si es viu millor, però es viu molt angoixat amb una situació d'aquest tipus. No depèn de la ciutadania", va afegir.

Sobre què ha passat a Catalunya en els últims mesos, amb referència al procés d'independència, Serrat va considerar que aquest tipus de situacions "tenen alts i baixos que són més notoris en unes circumstàncies que en d'altres i que formen part de la sensibilitat de les persones", no només de la història dels pobles sinó també dels moments en què aquestes coses passen. "Tot el que té a veure amb el món del sentiment és molt manipulable. I per tant és molt llaminer, molt apetitós, el jugar amb aquests elements per moure la sensibilitat de la gent", va argumentar.

Des del seu punt de vista, tractar d'explicar els esdeveniments a Catalunya "és complicat sense entrar a discutir què està passant a Espanya i la resposta de l'Estat espanyol davant aquesta situació". "Sens dubte existeix un descontentament de la gran part de la ciutadania a Catalunya amb la realitat que està passant i, per tant, aquestes situacions, si no s'entren a resoldre amb voluntat de resoldre'l, si s'utilitzen en benefici de grups o tribus, és molt difícil que no existeixin situacions conflictives", va asseverar.