La diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra ha recalcat que des del seu partit respecten i donen suport a la decisió del Rei emèrit Joan Carles I d'abandonar Espanya i ha destacat el comportament "exemplar" del Rei Felip VI.

En roda de premsa telemàtica aquest dimarts, Sierra ha criticat les declaracions en aquest sentit del vicepresident del Govern, Pablo Iglesias, -que va titllar d'indigna la decisió del Rei emèrit-, i ha censurat que una de les metes de Podemos sigui "enderrocar" l'Estat de dret.

També s'ha mostrat en desacord amb la proposició de llei impulsada per Podemos en relació amb els presos polítics i que, segons el seu parer, dona "privilegis" als líders independentistes empresonats.

"Enmig d'una pandèmia, en lloc de buscar solucions bones per a tots els ciutadans, es dediquen a buscar privilegis per als seus amics polítics separatistes", ha criticat Serra sobre les actuacions de Podemos.

Quim Torra i el 3%

Sierra ha retret l'"obsessió separatista" del president de la Generalitat, Quim Torra, en no presentar-se a la Conferència de Presidents autonòmics a La Rioja divendres passat.

"Un governant responsable el que hauria de fer en aquesta situació és aparcar les diferències i intentar arribar a acords amb totes les forces polítiques", ha recalcat Serra.

 

A més, ha anunciat que Cs ha demanat convocar la Diputació Permanent del Parlament perquè Torra pugui comparèixer i "donar explicacions sobre la seva nefasta gestió dels rebrots".

Sobre la possible personació de la Generalitat pel cas 3%, Sierra ha defensat que és una mesura que Cs també va demanar en el Parlament i que va tenir el vot en contra d'ERC, pel que ha criticat que el grup republicà no té "cap tipus de credibilitat".