El titular de Foment, Íñigo De la Serna, explicarà el paper d'AENA en el conflicte laboral del personal de seguretat de l'aeroport d'El Prat, després de la votació d'aquesta proposta del Govern al Congrés dels Diputats, aquest dijous durant la diputació permanent. A més, l'Executiu del PP ha acceptat unes altres quatre compareixences de ministres en comissió abans de l'1 de setembre.

L'Executiu central i l'oposició també han coincidit a demanar la compareixença del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per donar compte dels errors del sistema de comunicació LexNET que a finals de juliol van deixar al descobert documents de causes judicials obertes.

L'oposició, des de Ciutadans fins a l'esquerra, han inclòs un segon punt d'exigència d'explicacions a Catalá, concretament la posició del Ministeri davant de les peticions del Govern d'Erdogan de dos intel·lectuals turcs detinguts al nostre país.

A més, en la Diputació Permanent també s'ha aprovat citar en el Congrés en els propers dies el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per informar de les mesures sobre el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) en relació amb Catalunya si la Generalitat utilitza recursos públics per al referèndum independentista.

Igualment, s'ha donat via lliure per unanimitat que la titular d'Ocupació, Fátima Báñez, informi el Congrés dels seus plans sobre la renovació o no del Pla Prepara. Segons el PP, aquesta compareixença tindrà lloc dimarts vinent, dia 29.

L'oposició ha afegit una cinquena compareixença del Govern, aquesta vegada malgrat el vot en contra del PP. Afecta a la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, qui haurà d'acudir a la comissió corresponent abans de l'1 d'agost per explicar la recent ordre militar que commemorava l'aniversari del cop d'Estat franquista del 18 de juliol de 1936 que va donar pas a la Guerra Civil.