Després que Òmnium Cultural fes pública a la resposta que han rebut per part del Ministeri d'Interior respecte a l'espionatge de les entitats juvenils com el SEPC i Jovent Republicà, des del sindicat d'estudiants s'han pronunciat a través d'un comunicat conjunt amb Alerta Solidària. En el text, destaquen la insistència de l'Estat espanyol de descriure la societat catalana com "immersa en un marc de tensió insuportable i de greu violència". A més de retorçar "la realitat per tal d'emparar l'ús de tota mena de mecanismes repressius, inclosos els més lesius per als drets fonamentals". També titlla tot plegat d'"una veritable declaració de guerra contra l'independentisme".

Captura de pantalla 2022 09 05 a les 9.36.36

"La resposta, lluny de sorprendre’ns, ha corroborat el que ja esperàvem: veuen en l’Esquerra Independentista i la nostra lluita, una amenaça real. I utilitzaran tots els mitjans possibles per atacar-la. Legals i il·legals", subratllen des del SEPC. A més també destaquen que en el seu informe Interior sosté que va actuar amb dins de la legalitat, però des del sindicat assenyalen la manca d'ordre judicial. 

Captura de pantalla 2022 09 05 a les 9.37.12
 
TUIT sepc 3

"El que ells cataloguen com a la via per garantir l’ordre públic és en realitat la voluntat de controlar i reprimir l’activitat d’una organització política i pública, així com a les persones que hi participen", afirmen des del sindicat a través de les xarxes socials. 

Sorpresa d'Òmnium 

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha afirmat que la claredat amb la qual l'Estat lliga l'independentisme amb el terrorisme ha generat certa sorpresa. Tant és així que en les cinc pàgines en què Interior justifica els seus actes contra, remarquen aspectes com la multimilitància com a elements perillosos del teixit de l'independentisme. Tot plegat els duu a justificar les seves accions afirmant que "es considera legítim, idoni i oportú” infiltrar agents en els moviments juvenils per captar informació i ho vincula directament amb les pràctiques habituals en la prevenció del terrorisme .

El president de l'entitat assenyala la gravetat del fer que "un estat pretesament democràtic s’inventi pràctiques violentes inexistents”. Antich considera que tot plegat forma part d'"una campanya de la por per atemorir la militància independentista”. Per això, ha remarcat que “la millor resposta a la guerra bruta de l’estat és tornar a demostrar al carrer la força d’aquest moviment democràtic que és l’independentisme”. En les seves xarxes socials, el líder d'Òmnium el seu suport a les dues entitats. "Som la principal entitat en defensa dels drets col·lectius", ja va reivindicar Antich fa unes setmanes.