La sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras ha confirmat que l’europeisme espanyol és purament conjuntural. Si formar part de la Unió Europea beneficia, benvinguda sigui, si decideix coses que no agraden, apareix amb èxit una campanya per marxar de la UE, l’Spexit.

L’endemà de la sentència, l’exministre Jorge Fernández Díaz, del Partit Popular, el mateix a qui s’atribueix la creació d’una policia patriòtica amb l’objectiu d’incriminar polítics independentistes, ha avalat la campanya per mitjà d’una columna d’opinió publicada al diari La Razón, dirigit precisament per Francisco Marhuenda, el mateix que va obtenir el grau de comissari honorífic de la policia de la mà de Fernández Díaz.

L’opinió de Fernández Díaz, titulada Caos polític judicial, comença vinculant la sentència del TJUE, que ratifica la immunitat de Junqueras per la seva condició d’eurodiputat, amb les negociacions entre PSOE i ERC per formar govern a Espanya, com si el PP no hagués estat un actor clau en l’actual situació judicial per la seva persecució de l’independentisme.

Més endavant, l’exministre arriba a una sorprenent conclusió: “A partir d’ara, una manera de blanquejar qualsevol delicte comès és ser candidat i resultar electe en unes eleccions europees”, és a dir, considera que n’hi ha prou amb esdevenir eurodiputat, com si fos un tràmit a l’abast de tothom, per aconseguir eludir la justícia espanyola, de la qual, es veu, no creu que potser s’ha equivocat en aquesta ocasió, malgrat que així ho veu el TJUE.

La conclusió de l’article és tot un torpede a la política europeista dels diversos governs espanyols ja des d’abans de l’entrada d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea l’any 1986: “La UE és una unió d’Estats-nació. Si la justícia europea no els defensa dels seus agressors, el Brexit és un precedent. Ha nascut l’Spexit”. Vaja, que si no es juga com jo dic, punxo la pilota!