Després de la publicació de la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, un grup anònim ha iniciat una campanya perquè Espanya marxi de la Unió Europea, sota el nom de #Spexit, imitant la fórmula que van fer servir els britànics amb el Brexit.

Aquesta plataforma anònima, que ha arribat a ser tendència arreu d'Espanya a Twitter, reclama que Espanya pugui "decidir el seu futur econòmic", afavorir els agricultors espanyols, "ser respectats com a país" i que els espanyols puguin decidir la seva forma de vida. Aquests quatre arguments han rebut molta acollida en molts sectors de la societat espanyola, així com crítiques des d'altres.

A més, aquesta plataforma assegura que estan "farts d'espolis, atacs contra la sobirania i la unitat" d'Espanya i que els espanyols s'han cansat "d'una Europa que mai ens ha volgut". 

La plataforma també ha criticat l'independentisme català perquè hagi celebrat la sentència de la immunitat de Junqueras i els ha titllat de "colpistes" i de "rates d'Erasmus" per seguir donant suport a la UE. A la vegada han assegurat, amb menyspreu, que si a Europa volen seguir acollint els independentistes, que se'ls quedin a Waterloo, afirmant que així Espanya serà un lloc millor.  

Entre els partidaris d'aquesta plataforma eurofòbica hi ha diversos diputats de Vox com Hermann Tertsch, que ha assegurat que les institucions espanyoles han estat menyspreades. Per contra, entre els crítics hi ha Alejandro Fernández, líder del PP a Catalunya, que ha assegurat que la UE segueix valent la pena.