"No pararem fins que no aconseguim les reivindicacions". Així ho han exposat aquest dijous des del Sindicat d'Estudiants en una atenció als mitjans que han fet a plaça Universitat, abans de començar la concentració prevista per les 12.00 hores. "Això no pot acabar en aquesta setmana. Fem una crida perquè la mobilització continuï. Els sindicats han d'aportar un pla de lluita. Tenen la responsabilitat de fer que aquest moviment avanci".

Des del Sindicat han assegurat que el seguiment de la vaga està sent "total" amb xifres del 90% i han titllat la sentència de "pròpia d'una dictadura". D'aquesta manera, han remarcat que mostraran el seu rebuig.

sindicat estudiants el nacional anna solé sans

Imatge del material dels estudiants per les diferents mobilitzacions / A.S.S.

Per altra banda, també han posat èmfasi en la "brutal campanya de criminalització mediàtica que estem patint". "Els mitjans de comunicació de la dreta ensenyen imatges de violència. És una campanya conscient per ocultar aquest moviment". A més, han subratllat que "la repressió policial és escandalosa. Estem veient imatges de l'1-O però per part dels Mossos". Per aquest motiu, el Sindicat exigeix la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch. Així mateix, han reivindicat moviments pacífics. 

També han destacat que aquest dijous hi haurà mobilitzacions. "Els estudiants sabem quin paper hem de jugar". I també han explicat que participaran aquest divendres en la vaga general que hi ha convocada. De moment, tenen prevista també una concentració per aquest divendres a les 12.00 hores a plaça Universitat.

Aquesta ha estat la resposta a la sentència del moviment estudiantil, que ha fet una crida a la mobilització dels alumnes d'instituts i universitats a partir d'aquest dimecres. El Sindicat ha convocat una aturada de les classes de 72 hores per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, que va començar aquest dimecres amb piquets informatius, accions i assemblees als instituts i facultats.