El Pedro Sánchez més bel·ligerant contra l’independentisme ha acabat d’emergir aquest dilluns amb la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes. Després de tancar la porta als indults i obrir-la al “compliment íntegre” de la condemna, el president espanyol ha mantingut aquesta tarda una ronda telefònica amb els principals líders polítics espanyols. En aquesta ha garantit a la dreta, amb qui ha trobat sintonia, que no li tremolarà el pols contra l’independentisme.

Segons expliquen fonts de la Moncloa, “les converses amb Pablo Casado i Albert Rivera han estat constructives i en totes dues s’ha mantingut un clima positiu de lleialtat institucional, suport i unitat”. Les mateixes fonts assenyalen que el líder de Ciutadans li ha demanat una reunió i que finalment han quedat que “es produirà d’acord amb la marxa dels esdeveniments”.

“El president ha transmès als seus interlocutors que si fossin necessàries mesures excepcionals, aquestes serien compartides”, indiquen des del govern espanyol, que recorden que “Sánchez en repetides ocasions ha reiterat públicament que, arribat el cas, el govern actuarà amb serena fermesa, proporcionalitat i unitat”.

Encara falta per produir-se la trucada de Pedro Sánchez al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, que està prevista per a les sis de la tarda.