Pablo Casado, que ha anul·lat la seva agenda d’aquest dimecres, ha acudit a La Moncloa amb una llarga llista de desitjos. Fins a 18 coses ha demanat al president en funcions Pedro Sánchez, des d’activar la Llei de Seguretat Nacional fins al requeriment previ a Quim Torra que exigeix l’article 155 de la Constitució per la seva aplicació. També ha demanat a la Fiscalia que comenci a actuar contra els presidents de la Generalitat i el Parlament. Ha denunciat que ja s’estan produint “conductes il·legals” a Catalunya. Ha arribat a dir que “l’independentisme sempre ha fet ús de la violència”. Ja s’ha acabat el seu gir a la moderació.

Un Casado que ha assegurat que “sembla que la Generalitat s’ha declarat en rebel·lia” ha demanat al Consell de Ministres que enviï al president Torra que “un requeriment perquè procedeixi al compliment de les seves obligacions”. Ha assegurat que, d’aquesta manera, el govern espanyol podria “activar en qualsevol moment moment les previsions constitucionals” i l’Estat podria “assumir les competències que consideri oportunes”. Ha justificat la necessitat de mesures excepcionals per fer fora Torra de “la cadena de comandament” dels Mossos d’Esquadra. “L’Estat té tot el nostre suport per fer el que hagi de fer”, ha defensat.

El dirigent conservador ha posat altres deures immediats: “Davant dels esdeveniments, el govern ha d’aplicar ja la Llei de Seguretat Nacional perquè Quim Torra no estigui en cap moment en la cadena de comandament d’Interior”. En aquesta línia, ha insistit que “la Llei de Seguretat Nacional es va crear per a moments com aquest”. Ha defensat que els Mossos estan fent una bona tasca, però ha justificat que no s’entendria que, al capdavant, hi hagi una autoritat que al mateix temps crida a manifestar-se contrala sentència.

Casado també ha encarregat feina a la Fiscalia, que segons ell “és el govern”. En primer lloc, li ha demanat al ministeri públic que “actuï d’immediat contra el president del Parlament, el president de la Generalitat i altres càrrecs per incitar al desordre públic, la desobediència i estar participant del sabotatge”. En segon lloc, ha exigit que la fiscalia “ha d’actuar ja contra els CDR i el Tsunami Democràtic” pels delictes de desordres públics, estralls i atemptats contra l’autoritat. El dirigent popular ha arribat a dir que “l’independentisme sempre ha fet ús de la violència” i que “tot el procés ha avançat donant passos violents”.

Per altra banda, el president del PP ha demanat al govern de Pedro Sánchez que aturi com pugui la vaga general convocada per aquest divendres a Catalunya, amb l’objectiu d’“evitar una nova jornada de disturbis”. La llista ha continuat amb promeses un cop arribi a la Moncloa, com la reforma de la llei de l’indult, la recuperació del delicte de “rebel·lió impròpia”, la recuperació de la competència o l’aplicació de la llei de partits “perquè qualsevol partit que justifiqui o animi actes violents pugui ser il·legalitzat”.

“Surto d’aquesta reunió amb la impressió que la imprevisió ha superat Pedro Sánchez”, ha afirmat Pablo Casado, que ha recordat que “compta amb tots els mecanismes de l’Estat de dret per a fer front a l’escalada de violència inadmissible”. Ha aprofitat per a demanar-li que trenqui tots els pactes municipals amb partits independentistes, com porta fent les últimes setmanes. “Sánchez ha d’escollir entre els qui el van fer president del govern o els constitucionalistes als qui demana suport”, ha conclòs.