Pablo Casado ha inaugurat aquest dimecres al migdia la ronda urgent de reunions de Pedro Sánchez amb els principals dirigents espanyols. El motiu: els aldarulls posteriors a la sentència del procés. El líder del PP ha anul·lat la seva agenda d’avui per anar a La Moncloa, on el president en funcions ha calmat els ànims de la dreta. Li ha transmès un “missatge clar”: que no li tremolarà el pols si ha d’actuar a Catalunya. La trobada ha durat poc més d'una hora. El mateix li ha traslladat a la tarda a Albert Rivera, que ha tancat la ronda.

Segons expliquen fonts de La Moncloa, durant la reunió, “Sánchez li ha traslladat un missatge clar”, que “no descarta cap escenari, tot està previst i actuarà, si és precís, des de la fermesa, la proporcionalitat i la unitat”. Aquestes fonts afegeixen que també ha transmès el seu reconeixement a les forces de seguretat i una “condemna ferma de l’ús de la violència per a atemorir els ciutadans i trencar la convivència a Catalunya”.

Després dels aldarulls a Barcelona, La Moncloa va emetre un comunicat urgent aquest dimarts al vespre per a denunciar la violència "coordinada" i "generalitzada" als carrers de Barcelona. Aquest dimecres al matí ha convocat els líders dels principals partits espanyols per a transmetre'ls “la determinació del govern de garantir la seguretat” a Catalunya.

A Podemos, unitat

Sens dubte, la reunió amb Pablo Iglesias ha estat la més difícil de les tres que ha mantingut Pedro Sánchez aquest dimecres. El president en funcions ha traslladat el secretari general de Podemos “la importància de la unitat d’acció”. Tots dos tenen profundes diferències sobre com enfocar la crisi catalana, evidenciades durant les últimes hores.