Aquest dilluns es van fer nombrosos talls de carreteres catalanes i aquest dimarts s'ha repetit la conflictivitat a la xarxa viària. Al migdia hi havia tres trams llats: l'AP-7 a Sant Gregori (Gironès) en els dos sentits de la marxa i la C-25 i la C-17 a Gurb (Osona).

Eix Transversal

La vía que porta més temps tallada és la C-25. Passades les 9 del matí un grup d'uns 200 estudiants s'ha organitzat per tallar l'antiga carretera C-17 en direcció a Gurb. L'acció de protesta ha estat convocada pels estudiants de Vic. Als estudiants, que portaven estelades i cartells amb el lema 'Help Catalonia', s'han anat sumant altres persones. Al migdia, la presència dels Mossos d'Esquadra han provocat que els manifestants es retiressin per uns moments de la via, però poc després l'han tornat a ocupar.

Autopista AP-7 a Girona

Al migdia ha quedat tallada l'autopista AP-7 a l'alçada de Sant Gregori, en les dues direccions. Hi ha retencions que supereren els 21 quilòmetres. Els vehicles són desviats en sentit nord per la sortida 8 i en sentit sud per la sortida 6. 

autopista girona jaume cusígirona autopistes jaume cusi

girona autopista jaume cusí

Imatges dels talls de l'AP-7 / Jaume Cusí

Al llarg del matí s'han produït altres talls. A les 6 del matí hi ha hagut la primera acció quan un grup de persones ha tallat la C-12 a l'altura de Garcia (Ribera d'Ebre) durant mitja hora amb una crema de pneumàtics. L'acció ha començat molt aviat però s'ha aixecat al cap de poc. 

A les 7 del matí s'ha tallat la carretera C-65 a l'altura de Cassà de la Selva (Gironès) per la crema de fustes al mig de la via. Els fets s'han  produït al quilòmetre 21, a la confluència amb la carretera C-25, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Passades les 10 del matí, els Mossos d'Esquadra han desallotjat les persones que estaven tallant aquest tram. Els agents han fet un cordó i han anant avançant empentant els manifestants cap a la carretera que va cap a Cassà, de forma que quedés lliure la C-65.

La carretera N-II també ha patit talls en els dos sentits de la marxa davant de l'estació de Mataró (Maresme). Els CDR havien convocat a les 7 del matí per reprendre les mobilitzacions iniciades dilluns després de saber la sentència del Suprem sobre l'1-O. "La repressió no ens aturarà!", han exclamat els comitès a través de Twitter, en què han recomanat agafar roba d'abrigar.

Un grup d'alumnes de l'institut de Bescanó han tallat l'N-141 a l'altura de Bescanó, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. 

La C-66 a Celrà també s'ha tallat per una manifestació i ha quedat reoberta a quarts d'onze. 

Prop de les 12 del migdia s'ha tallat l'N-260 a Olot i la C-63 a l'altura d'Anglès. Ara bé, a la 1 del migdia s'ha reobert la C-63. 

A mesura que ha avançat la jornada han tingut lloc més talls. La C-25 a Manresa ha estat està tallada en ambdós sentits de la marxa.