Els bisbes catalans han recordat aquest dilluns, després de conèixer la sentència de l'1-O, que "Catalunya no és una societat violenta", però veuen una menor qualitat de la convivència en els últims anys a causa del refredament, la ignorància i el menyspreu, ha afirmat en un comunicat la Conferència Episcopal Tarraconense (CET).

Per això han fet una crida a la tensió acumulada des de 2017 i a "retornar a l'únic camí possible: un seriós camí de diàleg entre els governs espanyol i català que permeti anar trobant una solució política adequada", alhora que han cridat a respectar la sentència.

"Cal respectar la sentència, emanada del poder judicial d'un Estat de dret, així com les eventuals que puguin venir dels tribunals europeus", "La presó preventiva ha durat gairebé dos anys, i l'hem viscut amb pena al cor per la qual cosa suposava per als presos i per a les seves famílies i amics", han afirmat.

També ha emmarcat el judici dut a terme en el Tribunal Suprem en un "estat de coses" dels últims dos anys en el qual la situació social i política a Catalunya ha estat complexa, amb dificultat per entreveure solucions.

Seguim en directe la reacció a la sentència del judici al procés