El Senat mantindrà la comissió conjunta creada per estudiar i aprovar l'aplicació del 155 a Catalunya encara que decaiguin les mesures que es van decidir quan es constitueixi un nou Govern de la Generalitat, han informat fonts parlamentàries.

L'existència i funcionament d'aquesta comissió, que presideix, el també president de la Cambra, Pío García-Escudero, és postestad del Senat i no depèn que el 155 segueixi en vigor o no, han subratllat aquestes fonts, que insisteixen que la institució és autònoma per organitzar la seva estructura de treball. Si s'arribés a aprovar una segona aplicació d'aquest article Constitucional, aquesta comissió seria de nou l'encarregada de tramitar-lo.

Però al marge que això succeeixi, hi ha tretze iniciatives pendents de tramitació en aquest òrgan parlamentari i entre elles hi ha la compareixença de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a petició pròpia. La número dos del Govern va presentar la sol·licitud el passat 14 de març però encara no s'ha dut a terme, en espera que s'aixequi l'aplicació de l'article i acudeixi al Senat per fer balanç.