El senador francès François Calvet, impulsor del manifest de senadors francesos contra la repressió a Catalunya, ha assegurat que han rebut "pressions diplomàtiques molt fortes" per retirar les signatures del text.

En declaracions ahir al programa Catalunya vespre de Catalunya Ràdio, Calvet va assegurar que malgrat les pressions no tenia intenció de fer-se enrere.

El manifest, en què 41 senadors francesos de diferents grups polítics fan una crida al respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya, es va comunicar el cap de setmana. El text, un fet inèdit, denuncia la repressió de polítics catalans elegits democràticament i demana la intervenció de França i de la UE "per restablir les condicions de diàleg amb la finalitat de trobar solucions polítiques a un problema polític". 

"El nostre país és a prop d'Espanya i de la seva gran comunitat, Catalunya, amb la qual compartim una llarga història", recorden, i afegeixen: "Com a europeus i francesos ens sentim preocupats pels greus esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya".