El senador de Vox per Ceuta, Juan Ros Alcaide, ha presentat la seva renúncia a l'acta després d'haver estat suspès de militància per la formació en estar sent investigat per un cas de violència de gènere contra la seva dona.

En una reunió mantinguda amb l'equip de Vox al Senat a última hora d'aquest dimecres, Ros Alcaide ha presentat la seva renúncia per escrit a l'escó, que farà efectiva aquest mateix dijous al Senat, després que el comitè de garanties de la formació d'extrema dreta el suspengués cautelarment de militància.

En un comunicat, Vox ha indicat que des de primera hora d'aquesta tarda el mateix senador per Ceuta havia traslladat al partit la seva intenció de renunciar a l'acta de senador "per centrar-se en el procés judicial a què s'enfrontarà a partir d'aquest moment".

En aquest sentit, la formació ha recordat que, segons el seu reglament per a càrrecs electes, situacions com la protagonitzada pel senador impliquen la sortida de la disciplina del partit, la devolució de l'acta i l'obertura d'expedient disciplinari d'expulsió.